Vad är yoga?

När folk tänker på och förknippar yogan med är olika fysiska ställningar. Men yoga är så mycket mer än det. Yogan är ett verktyg för att hitta och skapa en balans mellan kroppen och själen, mellan kroppen och sinnen. Därför är inte yoga bara olika fysiska ställningar, det ligger faktiskt en hel vetenskap bakom som härstammar 5 000 år tillbaka i tiden.
Att utföra yoga innebär att du har dels olika fysiska övningar men även övningar för andningen och avslappning. Dessutom lär du dig olika tekniker för att få en bättre koncentration och meditera, allt för att få en balans mellan kroppen och själen.
Yogan kommer ursprungligen, vilket är inte är helt bekräftat, från Indien för över 5 000 år sedan. Ordet yoga kommer från språket Sanskrit och har en betydelse – förening/balans. Att utföra yoga är helt enkelt en teknik för fysisk, mental och andligt växande hos dig.
Varför är yoga så populärt?
Det är egentligen inte så konstigt att yoga är så populärt. Med tanke på hur dagens samhälle ser ut, med all den stress som omger oss dagligen. Både på hemmaplan och på din arbetsplats. Plus alla

förväntningar som du har på dig, att du ska prestera både det ena och det andra, så snabbt som möjligt. Vilket gör att du har svårt att hitta en balans som fungerar för dig. Yogan är därför ett fantastiskt verktyg som hjälper dig att möta vardagens händelser genom ett lugnare och balanserat sinne. Det finns olika anledningar varför  människor börjar utföra yoga. Men flertalet gör det för att lära sig hantera den stress som de blir utsatta för dagligen, eller för dem har ont i ryggen. Det kan också vara för att yoga är en perfekt träning både fysiskt och mentalt. Eller för att dem söker efter något mer än den materiella verkligheten. Men yogan är i första hand en   teknik för att få kännedom om sig själv och få en andlig utveckling, men i dagens samhälle har yogan också blivit en teknik för att kunna behålla en fysisk och psykisk hälsa. Du blir medveten om det omedvetna Yogan är den teknik som hjälper dig att få det fulla medvetandet om dig själv. Att vara medveten betyder att du ständigt är närvarande här och nu, dessutom att vara medveten om det som händer runt omkring dig och vara uppmärksam på alla dina sinnen.
Genom att utföra yoga regelbundet, ökas även din förmåga att lära dig lyssna inåt, samtidigt som ditt medvetande vad som händer i din kropp och själ ökas. Det som har varit omedvetet hos dig kommer upp till ytan. Det kan vara att du upptäcker olika spänningar och blockeringar som du har i kroppen och ditt sinne. När du väl har blivit medveten om dessa kan du med hjälp av olika tekniker lösa allt från grunden.
Hitta dig själv
Att utföra yoga och syftet med den är att skapa en balans för att uppnå och framför allt behålla en ökad medvetenhet. Du ska helt enkelt få en upplevelse av och upptäcka den du egentligen är. Dessutom nå en djupare andlig insikt i verklighetens sanna natur och göra dig som människa fullständigt medveten och uppnå din fulla potential.